LIPIBAS i la Vall d'en "LIPIBas"

Bones,
Sóc veïna del nucli Sant Esteve d’en Bas i estic molt “indignada”, entre d’altres sentiments com emprenyada, cabrejada…i d’altres que no puc fer constar perquè potser arribaria a faltar el respecte cansada amb la inoperància del Ajuntament envers el LIPIBAS.
Durant tot l’any aquesta empresa contamina l’espai ambiental dia i nit, un ambient irrespirable i qui sap… si és tòxic, si pot provocar problemes respiratoris, ansietat, estres, insomni…
L’estiu passat va ser un mal son amb aquesta empresa que fa fer el que volia, quan volia, a les hores que li convinguessin i el consistori li va permetre, no fa res per moltes queixes que se li van fer arribar, ja que com he dit anteriorment contamina tot l’any.
Aquest estiu (com no podia ser d’una altre manera) el LIPIBAS ho torna a fer, es fa notar encara més, si senyors amb plena onada de calor quan pots obrir les finestres per refrescar la casa, per descansar, per no fer un consum excessiu d’energia en pro del medi ambient, per descansar de la intensa calor del dia amb l’estrès que aquesta genera, som-hi! Però avui a vessat el got!!!! avui a les 4 de la matinada tothom despert de mala llet i a córrer per tancar finestres per evitar entri més mala olor de la que ha entrat i que trigarà a marxar…ah i és clar no es poden obrir les finestres per ventilar!!!
D’entrada dono per fet que aquesta queixa no servirà per res donada la meva experiència en la Vall en un Clic, només servirà per omplir les estadístiques de l’ajuntament en el funcionament d’aquesta iniciativa anomenada la Vall en un clic.
RECORDO La contaminació del LIPIBAS es produeix tot l’any, a l’estiu el problema és més visible, però la contaminació es tot l’any.
Moltes gràcies

1 resposta

L'Ajuntament ha respost 24 de July de 2019

24/07/2019
Benvolguda,
La indignació que comparteix és mútua però ha de saber que l’equip de govern hi està treballant de forma continuada per tal de minimitzar al màxim el problema. Així doncs, entenem que no es podria classificar d'”inoperància” la nostra actuació.
Des dels inicis del nostre govern (any 2015), hem portat a terme diverses accions: ens hem reunit amb el màxim càrrec de l’empresa (té seu a Lleida), juntament amb SIGMA, i també ens hem reunit amb els màxims responsables de l’empresa del Polígon de la Serra. Precisament i fruit d’aquestes reunions, l’empresa va fer una inversió molt important de més d’un milió i mig d’euros en una depuradora a la fàbrica per tal de minimitzar les pudors i, el 2020, es farà una segona fase d’inversió per evitar la columna de vapor d’aigua de l’exterior, la qual cosa ha de minimitzar molt les pudors. A més, hem demanat inspeccions a la Generalitat, que és l’administració que té les competències per poder fer-ho.
Nosaltres continuem tenint contacte permanent amb l’empresa i seguim manifestant la nostra disconformitat i preocupació sobre aquest tema. Cada vegada que se sent la pudor es comunica a l’empresa el malestar veïnal que això provoca, i se’ls recorda que cal continuar amb les obres
De fet, abans que rebéssim la seva publicació, ja hi havia convocada una reunió de crisi (que ens l’han de concretar en breus) per prendre mesures ràpides i urgents i així millorar l’activitat abans no comencin les obres del 2020. Així doncs, presentant aquests fets, entenem que la paraula “inoperància” potser no seria l’adequada. El problema ja ve donat des del moment en què es va deixar posar una empresa d’aquestes magnituds i característiques en el lloc on es troba situada. Exposada la situació actual, només esperem que entre tots puguem anar fent passos per millorar el benestar de la gent.
 Lamentem de veritat que la seva experiència envers la resposta rebuda de l’Ajuntament sigui negativa. Tot i així, l’animem a demanar reunions amb els nostres tècnics, regidors o amb el propi alcalde, i/o fer una instància genèrica sempre que ho necessiti.

#1