Carniques Vall Bas

Pel que veig no som els únics que ens molesta aquesta fàbrica.
Estem força cansats de la pudor que fa casa nostra, aquesta depuradora que han instal·lat o no funciona bé o ha estat pitjor sol.lució del que ja teníem. El problema en pudors s’ha incrementat moltíssim i això ens desespera ja que en comptes de fer un pas endavant l’hem fet endarrere.
Recordo que ja fa almenys un any es va fer una recollida de firmes en contra d’aquesta empresa. De que se n’ha fet?
N’haurem de recollir més? o fer alguna altre acció?

1 resposta

L'Ajuntament ha respost 10 de September de 2019

10-09-2019
Benvolgut veí/ïna,
Aquest final d’agost i principis de setembre hem rebut diverses queixes veïnals sobre la pudor de Càrniques Vall d’en Bas.
Tal i com es va respondre en una primera queixa de La Vall en un Clic del dia 15-9-19, l’empresa ha fet una inversió per a la instal·lació d’una depuradora. Cert és que han estat en període de proves i per aquest motiu algun dia s’ha sentit més la pudor del que és habitual.
 
Efectivament, la queixa veïnal que ens feu tots els veïns a través d’aquest mitjà és ben certa. Des de l’Ajuntament i juntament amb el SIGMA, a partir de la vostra primera queixa ens hem comunicat de forma continuada amb l’empresa i s’hi han fet les inspeccions i reunions necessàries.
Gràcies a aquest seguiment acurat s’ha pogut detectar que la depuradora ha fallat en aquesta darrera setmana, fruit d’un error humà de programació que ha provocat una aturada completa de la depuradora. Aquest error ha provocat una forta pudor en tot el veïnat i els entorns propers.
El dijous i divendres passat (6 i 7 de setembre) es varen dur a terme reunions conjuntes, i els diferents tècnics han programat un seguit d’actuacions per a accelerar la resolució d’aquest error que la pròpia empresa ha provocat per una mala praxis.
Lamentablement, per a la solució d’aquest error, segurament encara hi haurà uns quants dies en què se sentirà pudor.
Informar-vos que l’Ajuntament sempre ha mantingut informada a l’AAVV del Barri Verntallat, com a representant veïnal, sobre les obres de millora, queixes veïnals, reunions de treball, acords, etc
I precisament la setmana passada es va acordar amb el president de l’AAVV que els propis veïns del barri pugueu continuar essent comunicadors cap a l’Ajuntament, realitzant un registre de la pudor, horari, dies,… per tal que des de la pròpia administració (Ajuntament i SIGMA) puguem garantir que els acords presos s’acompleixin i així poder garantir una millor convivència veïnal.
Pel que fa a les firmes recollides, des de l’Ajuntament no ens consta que ens hagin arribat amb un registre d’entrada oficial. Si que som conscients de tota la problemàtica fruit de les reunions i comunicacions que realitzem sovint amb l’AAVV del barri.
Des de l’Ajuntament us estem molt agraïts en què ens comuniqueu aquestes incidències, ja que gràcies a les vostres col·laboracions s’ha pogut detectar aquest error a temps.
Així doncs, us animem a continuar col·laborant i informant de qualsevol incidència que hi hagi al respecte.

#1