Cohete en zones prohibides i el silenci de l'Ajuntament.

Bona nit,
Cada any, som molts els veïns i veïnes del poble que patim els mateixos fets,  la festa que organitza el fill d’un veí del poble per celebrar la seva onomàstica, Sant Pere; aquesta celebració té lloc en el  domicili situat al carrer Armenguer de Sant Esteve d’en Bas. En dates properes a la revetlla de Sant Pere, ho celebra amb el llançament repetit i continuat de  coets de categoria F3 durant unes quantes hores ( des de l’hora de sopar fins que els Mossos els hi prohibeixen ), ho fa normalment la nit de divendres o dissabte als voltants de  Sant Pere, no sempre el dia pròpiament de la revetlla.
Des de l’Ajuntament mai s’ha fet res al respecte, és més, l’any passat amb la sequera extrema que teníem, tot i la prohibició des de la Generalitat, l’Ajuntament els hi va donar permís.
A part dels problemes de convivència i de malestar durant aquestes hores ( soms uns quants veïns que ja en tenim la pipa plena) , sabem que no compleixen el requisits per poder tirar petards i menys els coets que tiren, doncs els tiren des del balcó/terrassa, amb cases properes i a una distància inferior a 500 metres de la zona boscosa la més propera  (138 metres).
Esperem que l’ajuntament en prengui nota i facin el favor de solucionar-ho. Fa molts anys que ho patim, però ara ja no callarem.
Moltes gràcies.

1 resposta

L'Ajuntament ha respost 29 de June de 2020

29/06/2020
Benvolgut,
Primer de tot, l’informem que des de l’Ajuntament es van prendre totes les mesures l’any passat. És a dir, el veí en qüestió va presentar una instància i se li va exigir que només tirés petards –no coets- fins a les 12h de la nit per molestar el mínim possible als veïns i veïnes. Tenim constància que així ho va fer l’any passat. En tots els casos vam seguir les prohibicions de  la Generalitat, les quals menciona.
En relació aquest any, el veí va demanar permís de nou a l’Ajuntament i se li va exigir que podia tirar petards fins a les 23h. Estem al corrent que aquest veí no va seguir les indicacions i havent passat pocs minuts de les 23h se’l va avisar de nou. Tot seguit, els Mossos van intervenir. Tot i així, tenim constància que els petards es van deixar de tirar aproximadament a les 23.30h.
Voldríem remarcar que l’Ajuntament no està en silenci tal i com vostè recalca i prenem nota de les accions incíviques del nostre municipi per tal de buscar solucions.
Lamentem, que tot i les accions que des de l’Ajuntament es van realitzar, la celebració li hagi causat molèsties.
 
Atentament,

#1