Escorxador – No em crec que no es pugui fer res amb les \"olors\"!

Sincerament escorxadors n\’hi ha molts. I no en crec que no es pugui fer res. Ho sento pero començo a creure que NO es vol fer res!!! Un dissabte a la nit també calen?

1 resposta

L'Ajuntament ha respost 16 de October de 2019

16-10-2019
Benvolgut veí/ïna,
Des de l’Ajuntament lamentem moltíssim aquesta situació. Hi estem treballant dia i nit, i de forma conjunta amb el SIGMA. Donem tota la raó a tots els veïns. Fa pudor, molta pudor, i una pudor que  no és gens normal.
Ens hem posat en contacte amb la Generalitat de Catalunya, amb els Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Departament de Medi Ambient, i el Departament de Salut Pública. Des dels tres Departaments s’han fet inspeccions, i alhora des del propi Ajuntament s’ha contractat a un tecnòleg especialista en la matèria, per tal que ens pugui traslladar l’informe corresponent i així poder exigir a l’empresa el compliment dels acords establerts.
Des de l’Ajuntament compartim la impotència i la ràbia i enfado que genera tot aquest malestar. Estem fent un munt de gestions, per tal de tenir de forma objectiva uns resultats per a poder aplicar sancions administratives, fins on calgui i al màxim nivell que es pugui arribar. No hi ha dret que una activitat provoqui aquest gran malestar veïnal , i la mala convivència que això comporta; tenim limitacions legals, però no parem ni pararem de treballar-hi.
Tant bon punt tinguem els resultats de totes les inspeccions realitzades, us convocarem a tots els veïns per poder-vos explicar personalment tot el que s’ha fet, què ens hem trobat, què hi ha, què es pot fer, etc.
Informar que en principi l’activitat de l’escorxador ha de ser de dilluns a divendres. Per tant els caps de setmana i festius ha d’estar tancat sense activitat. No s’entén, doncs, que faci pudor quan no hi ha activitat. Hem traslladat tota la informació als especialistes que hi estan treballant. I, personalment, ens hi hem desplaçat diferents vegades a diferents hores.
Lamentem moltíssim aquesta pudor. Us assegurem que hi estem treballant de forma continuada.

#1