Estat del bicicarril i pont de Verntallat

Fa un mes del temporal i un tram del bicicarril a tocar del pont de Verntallat esta en mal estat per la quantitat d’aigua que s’hi va acumular. Veig que s’ha senyalitzat el tram de bicicarril a tocar les preses però per ara no hi ha cap moviment pel pont, ni per arreglar el tram de bicicarril de davant de les parceries i cap tipus de senyalització en aquest tram respecte el pas de bicicletes i vianants. Tampoc cap senyalització al voltant de l’escola ni de l urbanització de les olletes, on els cotxes passen a velocitat d’autopista o superior. El pont vareu dir que havia d’estar el 2020 i encara queda per acabar-lo, però pels que usem el bicicarril per anar a l’escola, s’acosta de nou un final de curs en el que tampoc ha canviat res. Si tenim en compte que s’acosta el bon temps i amb això l’augment de vianants i bicicletes per anar a l’escola, no us hauríeu de plantejar una resolució de la situació ja? 

1 resposta

L'Ajuntament ha respost 6 de March de 2020

Benvolgut veí/ïna,
Tal i com hem explicat en anteriors Vall en un clic, l’execució del pont així com també les obres de millora d’aquest tram de bicicarril que comenta està adjudicat al Consorci de Vies Verdes, els quals són els que han d’executar les obres. Aquest 2020, en principi, ha de quedat tot fet, però depen directament de Vies verdes i no del propi Ajuntament. El que si sabem és que el nostre territori és el primer que el Consorci de Vies Verdes té en llista per iniciar les obres de millora.
Per a la millora de tota la trama de bicicarrils de la Vall hem pogut comptar amb el finançament d’un pla FEDER, el qual s’ha atorgat a Vies Verdes i on hi ha el projecte de La Vall d’en Bas.
El nostre desig és que comenci al més aviat possible, ja que som molt conscients que és quelcom necessari, sobretot en el tram de l’escola per a millorar la seguretat dels vianants, i ciclistes.
Pel que fa a la senyalització de la carretera GIV-5226, carretera que pertany a la Diputació de Girona, aquesta s’ha pogut posar gràcies a la petició reiterada tant de l’Ajuntament de La Vall d’en BAs com del Consorci de Vies Verdes, com un punt perillós de creuament de la carretera al voler seguir pel tram del Carril bici. 
Si com a veí/ïna creieu que falta alguna altre senyalització en algun altre tram, l’animem a que formuli una instància a l’ajuntament, adjuntant fotografies del punt en concret on creu convenient posar la senyalització, per així poder-ho traslladar tot a la Diputació de Girona, els quals són els propietaris de la carretera, i per tant són els que donen el vist-i-plau i són els que executen les obres de millora, senyalització, prevenció de tot aquest tram.
Moltes gràcies pel seu interès en millorar tot aquest tram per a la seguretat de tots.

#1