GATS (v)

\”La clau de la gestió i control de la colònia és trobar una persona que vulgui ser-ne l’alimentador i vetlli pel benestar dels gats. Aquesta mateixa persona pot reubicar el punt d’alimentació i evitar que els gats estiguin pels vorals de casa vostra. Si coneixeu algú disposat a fer aquest voluntariat, feu-nos-ho saber. Gràcies\
Bé, hem entrat en la literatura fantàstica, el realisme màgic. Si trobeu \”algú a fer aquest voluntariat\” i que \”vetlli pel benestar dels gats\” sent-ne \”alimentador\” feu-m\’ho saber, jo també el vull conèixer, i tant!
Ja tornen a entrar gats, els nascuts fa un parell de mesos després de retirar la connexió elèctrica. Una nova promoció que no s\’ha enterat de que el filat…picava. i ara JA no. 

1 resposta

L'Ajuntament ha respost 14 de February de 2018

14/02/2018. Les administracions públiques, siguin municipals, supramunicipals, estatals o qualsevulla, ens regim per lleis, decrets legislatius i reglaments (entre altres) que orienten la gestió pública i homogeneïtzen les intervencions a tot el territori. 
En el cas de la tinença responsable dels animals, la llei marc és el DECRET LEGISLATIU 2/2008, de 15 d’abril, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei de protecció dels animals 
La gestió dels gats de carrer s’ha de desenvolupar segons aquesta normativa, i som conscients que no sempre les normatives són de grat de la ciutadania, o no són l’opció desitjada. Les normatives s’aproven per interès general, i intentant donar resposta al màxim nombre de ciutadans possibles.
Ens sap greu que pateixi el problema dels gats ensalvatgits prop del seu domicili; no són situacions fàcils de resoldre. Per l’experiència que en tenim, aquest tipus de problemàtiques poden enquistar-se un o dos anys, però no es preocupi que acabarà reubicant-se. 
D’entrada, vigili sobretot que no hi hagi punts d’alimentació prop del seu domicili. I si vol, pot fer captures per poder portar els animals a una altra colònia municipal o comarcal, prèviament esterilitzats per no reproduir-se.  Les captures es realitzen amb gàbies trampa. En cas que estigui interessat a provar aquest mecanisme, truqui a l’Ajuntament que buscarem el material i li facilitarem. 

#1