Mercat: com pot ser que es mantingui?

Com és que es segueix mantenint el mercat local quan se sap que qui més hi acudeix és la gent gran que són precisament població de risc (i gran risc vistes les circumstàncies en les quals ens trobem)? No té cap sentit que es tanqui el local de la gent gran i que es mantingui el mercat: ambdós haurien d’estar tancats. 
S’imaginen les conseqüències que pot tenir que una sola persona gran estigui infectada i ho transmeti a la resta? Seria una cadena que entenc que tots volem evitar.

És clar que tots som responsables d’anar-hi o no, però precisament les autoritats estan per establir uns directrius. A més, precisament part d’aquesta població pot tenir demències, fet que pot implicar que acudeixin igualment al mercat.
I alternatives existeixen: hi ha botigues del poble on es pot anar a comprar els mateixos productes i que tenen en compte distàncies, tenen gel desinfectant a l’entrada, etc.

1 resposta

L'Ajuntament ha respost 22 de March de 2020

20-03-2020
Benvolgut veí/ïna,
Davant de la situació de pandèmia en què estem vivint com a país, i de la proclamació de l’Estat d’Alarma del Govern Espanyol, aquest ha establert un seguit de mesures restrictives precisament per reduir els contagis.
Tot i les mesures restrictives, també es contempla l’obertura d’un seguit d’establiments o serveis que es consideren esencials, i dins d’aquestes mesures hi ha els mercats oberts a la població, els quals el Govern accepta la seva realització només amb l’assistència de les parades d’alimentació, atès que es consideren de primera necessitat i esencials per establir a la població.
Tal i com diu vostè, la responsabilitat per frenar el contagi rau en cadascú de nosaltres, en la pròpia consciència i en l’autoconfinament, en les mesures de seguretat (distància, protecció,…). 
La gent necessita abastir-se d’aliments. Però es cert que cal que cadascú que utilitzi aquests espais públics per omplir el cistell ho faci amb les mesures que pertoquen:
-Establir 1’5 metres de distància entre les persones
-recomanat l’ús de sistemes d’autoprotecció com mascaretes, guants,…
-Rentat sovint de mans
-Desinfectar les zones que poden estar en contacte fàcilment amb el virus
-etc.
Per a més informació sobre com protegir-nos del Covid-19 vegeu la pàgina web de l’ajuntament http://www.vallbas.cat
Moltes gràcies pel seu interès en la salut pública del nostre municipi i en la salut personal de cadascú de nosaltres.

#1