Parada de bus de la mainda

Bones,
sóc pare d’una nena que diàriament agafa l’autocar fins a l’escola Verntallat. L’agafa a la parada que hi ha al carrer ample. Bé, em trobo que cada dia hi ha una aglomeració de mares i pares que, amb més o menys ganes, esperen l’autocar amb les seves filles. Això fa que s’aglomeri molta gent en un petit tros de carrer (i l’adjacent):mainada traient el cap per veure si el bus arriba, altres jugant a futbol i els pares i mares petant la xerrada. Bueno, si teniu mainada ha hoi heu viscut.
La meva proposta és simple: traslladar l’actual parada del bus escolar al Parc de l’Estació: allà hi ha lloc on la mainada pot jugar sense emprenyar els veïns, no dificulta la sortida amb cotxe dels veïns dels carrers adjacents i, fins i tot, convida a pares, mares i mainada a quedar-se a jugar al parc tot fent poble i pertanyença.
Esperem que no hi hagi d’haver una desgràcia per haver de replantejar-nos on la mainada espera el bus de l’escola. Ara mateix és qúestió de temps que amb tanta aglomeració en un petit tram de carrer, amb les presses que tenim les mares a primera hora del matí i amb la inconsciència infantil qualsevol dia ens haurem de cardar les mans al cap i preguntar-nos per quina raó no ho vam saber veure abans.
 

1 resposta

L'Ajuntament ha respost 27 de November de 2017

27/11/2017. Hem trigat uns dies a respondre perquè hem fet la consulta a nivell tècnic. La opció que proposeu no la podem portar a terme, a dia d’avui. L’autobús sempre ve per baix del carrer Ample per recollir la mainada, i gira cap a dalt (fa aquest recorregut perquè és el que li va millor per qüestions de girs). Si poséssim la parada a la banda del parc de l’estació, els nens i nenes haurien de travessar la carretera per pujar al bus (ja que el vehicle vindria per la banda dreta, i obriria portes per la vorera paral·lela a on ells s’esperarien). La situació encara seria més perillosa. 
Al seu moment ja s’havia intentat estudiar el que proposeu, però no es veia factible per seguretat. Es per aquest motiu que van decidir posar-la a l’espai més “ample” del carrer Ample, on està ubicada a dia d’avui. 
Gràcies per l’aportació; hem après, tots plegats, un procediment que desconeixíem. 

#1