Petards i coets a en Bas

Bon dia, jo he entrat aquí ara i m’he trobat que algú ja ha reclamat el mateix que volia reclamar jo, però penso que no està de més deixar-ne constància: jo soc una veïna d’en Bas també afectada directament pel tema coets i petards. No només en vàrem haver d’aguantar durant deu dies pel tema Codiv (quan hi havia altres solucions més respectuoses i menys invasives sonorament), sinó que afegim Sant Joan i Sant Pere. Els que tenim animals sabem com pateixen. A part de le smolèsties a la fauna salvatge, que tb s’haurien de valorar. I pel que he pogut llegir aquí i comentar amb alguns veïns, també hi ha persones afectades, a més d’animals domèstics. Em sembla que al final som més els que patim les conseqüències que no pas EL veí que gaudeix de tirar coets i petards indiscriminadament. Voldria afegir-me a demanar una solució per part de l’Ajuntament. No pot tornar a passar que es tirin petards duarant dies seguits, o durant hores, sense que hi hagi avís previ. Els afectats de salut almenys hem de tenir l’oportunitat de decidir si aquells dies ens n’anem del poble o si no. I ja em sembla gravíssim haver de palntejar l’opció de marxa perquè UNA persona no vulgui respectar la majoria. 
També voldria demanar que els afectats ens posem en contacte, sigui mitjançant l’ajunatment, si vol facilitar-nos espai de reunió, o sigui sense si l’ajuntament no es vol implicar més en trobar una solució. Perquè per ara només hi ha afectats, no veig que els dos darrers mesos hi hagi hagut cap “solució”. 

1 resposta

L'Ajuntament ha respost 2 de July de 2020

02/07/2020
Benvolgut veí/veïna,
Primer de tot, lamentem que els petards li hagin causat tals molèsties però ens agradaria dir que l’Ajuntament ha actuat. Pel que respecte als petards que es tiraven per marcar l’hora dels aplaudiments durant el confinament, l’Ajuntament va parlar amb el veí i es va buscar un soroll alternatiu. També es va parlar amb el veí que va sobrepassar l’hora de tirar petards.
Des de l’Ajuntament es segueix la normativa de la Generalitat que es penjà també a la web de l’Ajuntament durant aquestes revetlles senyalades.  Enlloc s’especifica l’horari permès per tirar petards ni prohibeix que se’n tirin. Lamentem que la normativa sigui ambigua.
Atentament,

#1