Pont bicicarril escola Verntallat

La setmana passada vaig  escriure una pregunta que no se si va quedar registrada.
Voldria saber com esta la situacio del pont que permetria anar fins a l’escola tranquilament sense haver de creuar amb els cotxes. Fa uns dies va sortir la noticia que ja dispisaveu dels diners o part dells pero per ara no hi ha cap moviment. Es va dir que a finals del curs 18/19 ja s hauria començat les obres. Hem començat el curs 19/20 i per ara tot continua igual. El passat divendres vas ser el dia danar amb bicicleta a l’escola,  i com ja es habitual els pares vam haver de parar el trànsit per evitar accidents. Volem tenir una vall sostenible pero pels que tenim l’escola a propens ens es jmpossible deixar hi anar els nens sols.

1 resposta

L'Ajuntament ha respost 29 de September de 2019

29-09-2019
Benvolgut veí/ïna,
Si que va arribar l’anterior La vall en un clic sobre el pont del Verntallat.
Li copio la mateixa resposta, i alhora agraïm moltissim a tots els pares, voluntaris i infants que aquest passat divendres es varen desplaçar a l’escola amb bicicleta, promovent així un mitjà de transport saludable, no contaminant i sostenible.
Resposta:
Benvolgut veí/ïna,
Encara no fa un mes que ens ha arribat a l’Ajuntament el permís oficial de l’ACA (Agència Catalana de l’Aigua) per a poder construir la passarel·la sobre del riu Fluvià. Aquest permís ha costat molts mesos (més d’un any) a poder-lo tenir.
El projecte constructiu del pont està fet i arran d’aquesta autorització es podrà aprovar en un proper ple municipal.
Aquesta acció de construcció del pont està dins d’un projecte global de Vies Verdes de la Diputació de Girona. Com que s’ha sol·licitat una ajuda FEDER (Subvenció Unió Europea) s’ha hagut de fer la sol·licitud a través del Consorci de Vies Verdes, i ara hem d’esperar que ells licitin aquesta obra, que va en conjunt amb l’adequació del bicicarril de les Olletes, junt amb el de nova creació del bicicarril que connectarà Sant Esteve d’en Bas i Hostalets d’en Bas.
El cost total de construcció d’aquest pont/passarel·la per enllaçar el bicicarril de Les Olletes fins al Barri Verntallat té un cost de 96.000 € + iva.  En total ens costarà 116.000€ .
Per l’import total de l’obra, es considera un contracte d’obra major amb la qual cosa necessita el seu període per a la licitació.
Concretar que l’any 2020 tot el projecte (pont/passarel·la, adequació bicicarril Olletes, i realització bicicarril Sant Esteve d’en Bas a Hostalets d’en Bas ha d’estar finalitzat ja que és un requeriment de la subvenció FEDER.

#1