Pudor escorxador verntallat

Les pudors insuportables de l’escorxador del Verntallat continuen. Han estat diàries, especialment al vespre, des del 21 d’agost.
Em sembla que 5 setmanes són suficients per portar a terme alguna mesura REAL i EECTIVA per paliar aquesta mala olor. 
Insistirem en què l’Ajuntament estigui més a sobre encara de les càrniques que sembla que tenen lliure actuació total: s’inventen un aparcament, construeixen com els hi sembla, la depuradora l’aturen quan volen, els treballadors llencen tota mena de deixalles al camp del costat on aparquen…en fi..de paciència n’hem tingut molta.
El problema és ben clar: aquesta no és la zona on haurien d’estar ubicats.

1 resposta

L'Ajuntament ha respost 16 de October de 2019

16-10-2019
Benvolgut veí/ïna,
Des de l’Ajuntament lamentem moltíssim aquesta situació. Hi estem treballant dia i nit, i de forma conjunta amb el SIGMA. Donem tota la raó a tots els veïns. Fa pudor, molta pudor, i una pudor que  no és gens normal.
Ens hem posat en contacte amb la Generalitat de Catalunya, amb els Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Departament de Medi Ambient, i el Departament de Salut Pública. Des dels tres Departaments s’han fet inspeccions, i alhora des del propi Ajuntament s’ha contractat a un tecnòleg especialista en la matèria, per tal que ens pugui traslladar l’informe corresponent i així poder exigir a l’empresa el compliment dels acords establerts.
Des de l’Ajuntament compartim la impotència i la ràbia i enfado que genera tot aquest malestar. Estem fent un munt de gestions, per tal de tenir de forma objectiva uns resultats per a poder aplicar sancions administratives, fins on calgui i al màxim nivell que es pugui arribar. No hi ha dret que una activitat provoqui aquest gran malestar veïnal , i la mala convivència que això comporta; tenim limitacions legals, però no parem ni pararem de treballar-hi.
Tant bon punt tinguem els resultats de totes les inspeccions realitzades, us convocarem a tots els veïns per poder-vos explicar personalment tot el que s’ha fet, què ens hem trobat, què hi ha, què es pot fer, etc.
Lamentem moltíssim aquesta pudor. Us assegurem que hi estem treballant de forma continuada.
 

#1