Pudor insportable del matadero – Càrniques Vall de Bas

Bon dia, 
Avui diumenge 29 de setembre, hem sortit al jardí a fer el vermut i aixó torna a ser insoportable.
Després d’una setmana que no s’ha pogut ni ventilar la casa ni estendre la roba a fora, semblava que avui hi hauria “calma” i ni així.
També em pregunto: aquesta pudor pot arribar a ser perjudicial per la nostra salut?
Té solució aquest “problema”???
Ens han explicat mil históries; de que si havien netejat el clavegarem, de que si arreglaven la depuradora, de que si parlaven amb el SIGMA i que poder arribaven a tancar, etc…
I aquí seguim amb el “cuento” de sempre, amb aquesta pudor insoportable i sense solucionar.
Moltes gràcies.

1 resposta

L'Ajuntament ha respost 16 de October de 2019

16-10-2019
Benvolgut veí/ïna,
Des de l’Ajuntament lamentem moltíssim aquesta situació. Hi estem treballant dia i nit, i de forma conjunta amb el SIGMA. Donem tota la raó a tots els veïns. Fa pudor, molta pudor, i una pudor que  no és gens normal.
Ens hem posat en contacte amb la Generalitat de Catalunya, amb els Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Departament de Medi Ambient, i el Departament de Salut Pública. Des dels tres Departaments s’han fet inspeccions, i alhora des del propi Ajuntament s’ha contractat a un tecnòleg especialista en la matèria, per tal que ens pugui traslladar l’informe corresponent i així poder exigir a l’empresa el compliment dels acords establerts.
Des de l’Ajuntament compartim la impotència i la ràbia i enfado que genera tot aquest malestar. Estem fent un munt de gestions, per tal de tenir de forma objectiva uns resultats per a poder aplicar sancions administratives, fins on calgui i al màxim nivell que es pugui arribar. No hi ha dret que una activitat provoqui aquest gran malestar veïnal , i la mala convivència que això comporta; tenim limitacions legals, però no parem ni pararem de treballar-hi.
Tant bon punt tinguem els resultats de totes les inspeccions realitzades, us convocarem a tots els veïns per poder-vos explicar personalment tot el que s’ha fet, què ens hem trobat, què hi ha, què es pot fer, etc.
Lamentem moltíssim aquesta pudor. Us assegurem que hi estem treballant de forma continuada.

#1