Respostes sobre Carniques Vall de Bas

Segons la resposta a un post del 22 de setembre i el qual l’ajuntament contesta el 29/09/2019
L’ajuntament diu:
L’Empresa, en el seu dia (fa més d’una dècada) va obtenir tots els permisos i llicències per a executar una activitat d’aquest tipus a on està ubicada.
Estem ben cansats de sentir que primer hi havia la fàbrica i desprès van arribar els veïns i els problemes.
No sé que voleu dir exactament amb la frase en qüestió però el problema de Carniques Vall de Bas comença amb una ampliació que es va fer amb l’anterior equip de Govern el qual ens van dir als veïns que l’empresa feia una ampliació NO de l’activitat sinó de millora de les instal·lacions. Concretament uns vestidors. De seguida vam poder comprovar que no eren uns vestidors i ja no hi va haver volta enrere.
O sigui que vull deixar ben clar que els problemes són esdevingut per:
1 – Canvi de Titularitat de l’empresa
2 – Ampliació de l’activitat a major productivitat
Aprofito per deixar un enllaç on una empresa del 1953 (Pinsos Picart) es va traslladar fora del nucli urbà de Sant Pere de Vilamajor, al polígon de la Plana, després d’anys de reivindicacions veïnals.
L’Associació de Veïns de Sant Pere de Vilamajor demanava el trasllat per les males olors que es desprenen de l’activitat i per evitar les molèsties que provoquen les contínues entrades i sortides dels camions.
http://www.laxarxa.com/infolocal/comarques-barcelona/noticia/pinsos-picart-es-traslladara-fora-del-nucli-urba-de-sant-pere-de-vilamajor
Comentar també que agraeixo moltíssim la tasca que està fent l’actual equip de govern amb aquesta desagradable situació en la que s’ha trobat i agrair també la implicació de l’AAVV per la bona gestió que estan fent de tot plegat.

1 resposta

L'Ajuntament ha respost 16 de October de 2019

16-10-2019
Benvolgut veí/ïna,
Amb la frase en qüestió “L’Empresa, en el seu dia (fa més d’una dècada) va obtenir tots els permisos i llicències per a executar una activitat d’aquest tipus a on està ubicada.”, com ajuntament hem volgut traslladar que no vam ser nosaltres (actual equip de govern) que va promoure l’establiment d’aquesta empresa en l’indret que està ubicada.
Dit això, no és excusa dir que l’empresa ja hi era abans que els veïns. Si l’empresa fa males praxis, ha de ser seguida, inspeccionada, i sancionada si és necessari.
Des de l’Ajuntament hi continuarem estant a sobre, com fins ara, i picant totes les portes i finestres possibles, que ens puguin ajudar amb aquesta problemàtica.
S’han realitzat vàries inspeccions des de diferents Departaments de la Generalitat i estem a l’espera dels resultats.
Tant bon punt tinguem els resultats de totes les inspeccions realitzades, us convocarem a tots els veïns per poder-vos explicar personalment tot el que s’ha fet, què ens hem trobat, què hi ha, què es pot fer, etc.
Lamentem moltíssim aquesta pudor. Us assegurem que hi estem treballant de forma continuada.

#1