TIRAR COETS EN LLOCS I DIES PROHIBITS

Bona tarda,
Cada any, som molts els veïns i veïnes del poble que patim els mateixos fets,  la festa que organitza el fill d’un veí del poble per celebrar la seva onomàstica, Sant Pere; aquesta celebració té lloc en el  domicili situat al carrer Armenguer de Sant Esteve d’en Bas. En dates properes a la revetlla de Sant Pere, ho celebra amb el llançament repetit i continuat de  coets de categoria F3 durant unes quantes hores amb una freqüència de cada 5/10 minuts ( des de l’hora de sopar fins cap a la una o més de la matinada ), ho fa normalment la nit de divendres o dissabte als voltants de  Sant Pere, no sempre el dia pròpiament de la revetlla.
Des de l’Ajuntament mai s’ha fet res al respecte, alguna vegada hem trucat al mossos d’esquadra, denunciant els fets, però a la que marxa la patrulla hi tornen al cap d’una estona.
A part dels problemes de convivència i de malestar durant aquestes hores, sabem que no compleixen el requisits per poder tirar petards i menys els coets que tiren, doncs els tiren des del balcó/terrassa, amb cases properes i a una distància inferior a 500 metres de la zona boscosa la més propera  (138 metres).
Tot i que des de l’Ajuntament es va prohibir tirar petards i coets durant els dies 28,29 i 30 de juny, el passat dissabte 29 de juny. AQUESTS VEÏNS VAN FER CAS OMÍS A LES PROHIBICIONS, DE L’AJUNTAMENT I DE LA GENERALITAT. ALGUNS VEÏNS VAM TRUCAR ALS MOSSOS D’ESQUADRA I TOT I AIXÍ ESTÀ TIRANT COETS FINS LES 12 DE LA NIT.
Ens agradaria saber què s’ha fet o què es pensa fer des de l’Ajuntament de la Vall d’en Bas davant aquest fet totalment irresponsable i sancionable.
Salutacions

1 resposta

L'Ajuntament ha respost 4 de July de 2019

04/07/19
Benvolgut,
A l’Ajuntament no li consta que hi hagi més queixes veïnals al respecte, ni per instància ni en cap altra forma de comunicació.
Per una banda, cal dir que els Mossos d’esquadra tenen pocs efectius a la comarca i, conseqüentment, van haver de prioritzar. És a dir, van haver d’anar a aquelles poblacions on s’havia fet foguera -tot i la prohibició-, i prioritzaven la tira de coets, no la de petards. Així doncs, pel que fa a la Vall, no hi va haver cap accident on s’hi veiessin implicats coets o fogueres. 
Tanmateix, referent a la seva queixa, es va preguntar a veïns i veïnes i aquests ens van comunicar que no els suposa cap problema.
Per altra banda, des de l’Ajuntament es va avisar el veí en qüestió sobre la normativa i se li va exigir que només tirés petards -i no coets- fins a les 12 de la nit, per tal de molestar el mínim possible a tots els veïns. I tenim constància que així ho va fer. També se li va demanar que comuniqués a l’Ajuntament la seva celebració de la revetlla, acció que també va realitzar.
Lamentem, que tot i les accions que des de l’Ajuntament es van realitzar, la celebració de la revetlla li hagi causat molèsties.

#1